Видове гаражни врати – стоманени ламели

Ще разгледаме варианта на гаражни врати изработени от стоманени ламели – какви са техните плюсове и минуси.

Синоним на стоманените ламели е здравина и надеждност.  Изработени от дебела и здрава стомана, гаражните врати от стоманени ламели са надеждни и трудно преодолими.

Стомана или алуминий?

Предимство на алуминиевите секционни гаражни врати, е че те имат топлоизолация, а това е важно в горещите или студени дни и нощи, ако вашият гараж се отоплява. Алуминиевите секционни гаражни врати позволяват и допълнителна декорация с имитация на дърво и придават стил, вписвайки се идеално в един красив дом.

Стованата е изборът, когато е важна функционалността. Стоманата е здрава, а ние предлагаме плътни ламели за максимална сигурност, както и такива с едра или ситна перфорация, като едрата е предпочитана за магазини и други търговски обекти или офиси, а ситната когато е нужна видимост, но не е толкова важно да се виждат изложените от другата страна стоки.

Когато са оборудвани с електрически двигател, стоманените врати стават още по-трудни за преодоляване от крадците. Защо е така?

Освен за повдигане и сваляне на вратата на гаража, електрическият мотор има и още една функция – той може да блокира опитите за взлом във вашия обект или гараж. Как се случва всичко?

Когато е монтиран електрически двигател, той се командва с дистанционно управление или бутон от вътрешната страна. Когато някой иска да отвори вратата ви (например с лост), мотрорът го възпрепятства.

А какво се случва ако спре електричеството? Помислено е за това, след като се изтегли блокиращото жило, вратата може да бъде вдигната с манивела.

гаражни врати с електрически двигател

гаражни врати с електрически двигател

Алуминиеви ламели за гаражни врати с електромотор

Електрическото задвижване е удобство, което е почти задължително за по-големите по размери врати за гаражи, а за алуминиевите врати е по-скоро за удобство и престиж.

Вратите за гаражи от стомана са здрави и възпрепятстват взлом, но нямат топлинна изолация, а и са много шумни. Алуминиевите врати за гаражи са снабдени с гумирани покрития и четки, които водят до тихо движение. Освен това почти винаги са с изключително полезната екстра – топлинна изолация. Тя гарантира тиха уют както в зимните, така и в летните дни.

Алуминиевата гаражна врата е символ на достъпен лукс и удобство за вашия дом или офис.

гаражни врати София

алуминиеви гаражни врати за дома и офиса

А каква е сигурността при гаражните врати изработени от алуминий? Електрическия мотор, който почти винаги се поръчва за тях блокира опитите за взлом. Алуминият разбира се не може да се мери със стоманата като здравина, но е достатъчна пречка, докато на адреса пристигнат екипите на СОТ.

Препоръките на специалистите при избор на гаражна врата

Стоманени гаражни врати

В зависимост от мястото за монтиране: гаражна клетка, врата на двор, складова врата, врата към витрина – ние препоръчваме различен подход.

  1. за гаражна клетка препоръчваме врата с плътни стоманени ламели, а ако е с разбери над стандартните препоръчваме добавяне на електромотор.
  2. дворната врата най-често е стоманена с перфорирани ламели. Така се осигурява видимост през вратата, което често е много добър избор.
  3. складовите врати задължително се монтират с електромотор, защото честото отваряне и затваряне на ръка води до постепенно изкривяване и амортизация на вратата. Естествения избор е плътни стоманени ламели.
  4. вратата към витрина обикновено е стоманена, с електромотор, с перфорирани ламели от типа едра перфорация, което позволява чудесен обзор към витрината на помещението.

Алуминиеви гаражни врети

Вратите на гаражи от алуминий обикновено са с топлоизолация, монтират се на домове или гаражи в комплекси от затворен тип, както и на други места, където е важно спокойствието на живущите.

Макар и не особено скъпи, алуминиевите врати са малък символ на лукса.

Защо да изберете гаражни врати от Орион М?

Гаражните врати, които предлагаме са едни от най-добрите, достъпни нашия пазар. При нас ще намерите възможно най-широката гама от врати, задоволяващи разнообразните нужди, на нашите клиенти.

Евтини гаражни врати

Евтините гаражни врати са решение, когато се опитвате да спестите средства, но да получите врата, която да задоволява нуждите ви.

Разполагаме с врати за гаражи, които разполагат с минимум екстри, но са способни да вършат своята работа.

Плюсове на евтините гаражни врати

За скромна сума получавате гаражна врата, която охранява имота Ви, както го прави и по-скъпото решение. От към сигурност, евтините гаражни врати не отстъпват на по-скъпите модели.

Поръчвайки врата от по-ниския клас, Вие не се лишавате от функционалност, но спестявате от ефективност, удобство и топлоизолация.

Минуси на гаражните врати от ниския ценови клас

При врати от ниския ценови диапазон, вие жертвате удобството. С тях се лишавате от механика – няма двигател, който да я вдига и сваля дистанционно. При липса на двигател, съответно няма дистанционно управление на вратите.

Друг недостатък на евтините врати, е че нямат

Гаржни врати на промоция в София и доставки в цялата страна. “Орион М” предлага монтаж на модерни гаражни врати в цялата страна.

 

Промоция до 05 септември, при монтаж на гаражна врата: подарък обезшумяващи четки и безплатен монтаж. “Орион М” предлага безплатен монтаж в цялата страна.

Гаражни врати – цени

гаражни врати

гаражни врати за дома и бизнеса

Ролетни врати и охранителни ролетки

Защо да поръчате ролетна гаражна врата от “Орион М”?

Ние предлагаме врати за гаражи и охранителни ролетки с добро оборудване:

  • вратите са изградени от стоманени ламели с височина 105 mm и дебелина 0,6 mm;
  • защитени от ерозията с поцинковане и прахово боядисани;
  • стандартния цвят е бял и богата палитра от други цветове;
  • качествени двигатели от италианската фирма MASINARA;
  • висок клас системи за сигурност от Италия на фирмата ICSA SERRATURE;
  • обезшумяване с кечествени четки и гумени уплътнения;
Над 8 м2 90
7-8 95
6-7 100
5-6 115
4-5 125
3-4 140
Врати до 3 кв.м. – 415 лв. за брой.

 

Допълнителни елементи и екстри на гаражните врати

Екстри и допълнителни елементи с цени
Електромотор подходящ за врати с размери до 18 кв.метра (2 бр. дистанционни управления)
450.00 лева
Електромотор за врати с размери от 18 до 28 кв.м (2 бр. дистанционни управления)
670.00 лева
Бутон (вътрешен / външен)
50-60.00 лева
Бронирана кутия, за аварийното жило на системата (срещу крадци)
80.00 лева
UPS (акумулатор), за аварийно отваряне
350.00 лева
Фотоклетки – комплект с 2 броя
120.00 лева
Управление с APP на мобилен телефон
220.00 лева
Опция за управления от мобилна мрежа Wi-Fi
220.00 лева
Разширен обхват на дистанционните управления (до 200 метра)
125.00 лева

 

Свържете се с нас, за да получите консултации за избора на гаражна врата. Нашите консултанти ще отговорят професионално на всички ваши въпроси.

В кои градове работим?

Извършваме монтажи на практика в цялата страна, като най-често обслужваме следните градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Плевен, Добрич, Сливен, Шумен, Перник, Ямбол, Хасково, Пазарджик, Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Видин, Асеновград, Казанлък, Кюстендил, Кърджали, Монтана, Димитровград, Търговище, Силистра, Ловеч, Дупница, Разград, Свищов, Горна Оряховица, Смолян, Петрич, Сандански, Гоце Делчев, Самоков, Севлиево, Лом, Велинград, Карлово, Нова Загора, Троян, Айтос, Ботевград, Пещера.


Изработка на сайт и SEO оптимизация от “Пет минути“.

Врати за гаражи на разумни цени

Нашите гаражни врати са на разумни цени, конкурентни на евтините предложния на пазара