В зависимост от мястото за монтиране на гаражни врати, като: гаражна клетка, врата на двор, складова врата, врата към витрина – ние препоръчваме различен подход.

  1. гаражни врати

    стоманени гаражни врати

    за гаражна клетка препоръчваме врата с плътни стоманени ламели, а ако е с разбери над стандартните препоръчваме добавяне на електромотор.

  2. дворната врата най-често е стоманена с перфорирани ламели. Така се осигурява видимост през вратата, което често е много добър избор.
  3. складовите врати задължително се монтират с електромотор, защото честото отваряне и затваряне на ръка води до постепенно изкривяване и амортизация на вратата. Естествения избор е плътни стоманени ламели.
  4. вратата към витрина обикновено е стоманена, с електромотор, с перфорирани ламели от типа едра перфорация, което позволява чудесен обзор към витрината на помещението.

Какво още трябва да знаете за гаражните врати от стомана?

Те са по-евтини от алуминиевите, но и предлагат по-високо ниво на сигурност. Научете още в редовете по-долу.

Плюсове на евтините гаражни врати

За скромна сума получавате гаражна врата, която охранява имота Ви, както го прави и по-скъпото решение. От към сигурност, евтините гаражни врати не отстъпват на по-скъпите модели.

Поръчвайки врата от по-ниския клас, Вие не се лишавате от функционалност, но спестявате от ефективност, удобство и топлоизолация.

Минуси на гаражните врати от ниския ценови клас

При врати от ниския ценови диапазон, вие жертвате удобството. С тях се лишавате от механика – няма двигател, който да я вдига и сваля дистанционно. При липса на двигател, съответно няма дистанционно управление на вратите.

Друг недостатък на евтините врати е шумът който издават при движение, което води до недоволство от съседите, когато са монтирани в жилищни райони и се използват рано сутрин, в часовете за покой или вечер.